POKO

POKO

Dit product heb ik in samenwerking met Mirte Veenstra ontworpen voor een opdrachtgever vanuit het project POKO (Participatief Ontwerpen Kinder Oncologie).
Het is bedoeld om op een leuke en interactieve manier beweging te stimuleren bij kinderen met kanker. Beweging is namelijk erg belangrijk, maar vaak wordt er -wegens de omstandigheden- te weinig aandacht aan besteed.
In het ontwerp hebben wij rekening gehouden met het energieniveau van het kind, want de een voelt zich minder ziek dan de ander. Vandaar de 8 ringen. In ring 1 zitten balletjes met spelopdrachten voor kinderen met weinig energie. Hoe verder naar rechts, hoe meer beweging (energie) de spelopdrachten vragen. Het is de bedoeling dat je eerst aan een ring draait, voordat er een opdracht uit komt rollen. Dat vraagt ook al beweging. We hebben ons ontwerp een vrolijke en uitnodigende uitstraling proberen te geven, zodat kinderen nieuwsgierig worden en er ook daadwerkelijk aan gaan draaien. Kleur en beweging in het ontwerp zelf hebben hierin een rol gespeeld.

DSCN6352          

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.